Elegia tectorum ergens in Zuid-AfrikaElegia tectorum was vroeger beter bekend als Chondropetalum tectorum. Deze Restio wordt ongeveer 1.50 meter hoog tot 1 meter breed en wordt gevonden in moerassen in de West en Oostkaap van Zuid-Afrika. In Zuid-Afrika maken ze vaak bezems, manden van deze plant en er worden hutten van gebouwd die naar verluid 20 tot 30 jaar meegaan. Omdat onze zaailingen nog niet zo indrukwekkend zijn,maar ik hiernaast maar een foto gebruikt van het internet, zodat men een idee krijgt hoe de plant er op latere leeftijd eruit ziet. Wij hebben onze planten gekweekt uit zaad, dat wij besteld hebben in Zuid-Afrika bij Silverhill seeds. Op het moment van schrijven staan er nu twee zaailingen in de tuin en twee bewaren we nog even in pot. Mocht het in de tuin misgaan dan hebben we alijd nog backup.


Verzorging:

Volle zon, de plant groeit vaak in de buurt van water daarom denk ik dat deze plant in de zomermaanden wel van een beetje extra water houdt.


Vermeerderen:

Zaaien of delen


Winterhard:

De plant zal winterhard zijn, maar toch is het raadzaam om de plant in een lange koude winter af te dekken.


Verkrijgbaarheid:

Zaden zijn te koop bij Silverhill seeds in Zuid-Afrika. Helaas is deze plant nergens in Nederland te koop, maar wel in Engeland bij bijvoorbeeld de onderstaande kwekerijen:

Burncoose

Piecemealplants


2018 update: Deze plant staat bij ons in de tuin sinds april 2018 en doet gek genoeg helemaal niks in de tuin. Hoogstwaarschijnlijk is de plant onder de grond heel erg actief en zien we daar de resultaten van in 2019.

Artikelen

Albizia

Australische acacias

Australasian plant society UK

Eucalyptus

Follow us on Facebook

Foto`s van onze tuin op Flikr

Geschiedenis van Tropische-tuin

Grevillea

Hakea

Lagerstroemia

Onbekende Australische exoten

Onbekende Chilleense exoten

RootmakerGa naar:

Australische/ NZ pagina

Noord-Amerikaanse pagina

Zuid-Amerikaanse pagina

Mediterrane pagina

Aziatische pagina